WILLEM JAN RITMAN FOTOGRAFIE

Willem  Jan  Ritman    |    portretfotograaf  en  reportagefotograaf    |    Utrecht 

Willem  Jan  Ritman    |    portretfotograaf  en  reportagefotograaf    |    Utrecht

Ik maak pakkende foto's die ervoor zorgen dat publicaties beter gelezen worden.

Wat  ik doe,  voor  wie,  waar:
Als professioneel fotograaf uit Zeist / Utrecht maak ik met heel veel enthousiasme portretfoto’s en reportagefoto’s die gepubliceerd worden in jaarverslagen, personeelsbladen,  relatiemagazines, tijdschriften, brochures, websites en andere (online) publicaties.  
Vanuit Zeist fotografeer ik als bedrijfsfotograaf niet alleen in Utrecht, maar in heel Nederland voor diverse kleine en grote opdrachtgevers (zoals Achmea, PostNL, Vitens, NS, Bartiméus, Wellant College, PA Consulting, Altrecht en Gemeente Zeist).

Stijl:
Mijn stijl van fotograferen kenmerkt zich door een positieve benadering, toepassing van (veel) onscherpte, een verrassend standpunt, een rustige achtergrond en door zorgvuldig licht- en kleurgebruik. Dit alles met oog voor detail. Vrijwel altijd gebruik ik bestaand (dag)licht, waardoor foto’s een natuurlijker uitstraling hebben. Daarom fotografeer ik op locatie en niet in een studio. 
In mijn reportagefotografie leg ik het accent op spanning, emotie en betrokkenheid. Als portretfotograaf fotografeer ik mensen op een zo natuurlijk mogelijke manier. 
Mijn fotobewerking is naturel en komt overeen met de werkelijkheid.

Kwaliteit:
Het doel van een publicatie is om gelezen te worden. Door gebruik te maken van goede foto’s die gemaakt zijn door een professionele fotograaf, wordt dit doel eerder bereikt. Een goede foto trekt de aandacht en ondersteunt de publicatie. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar professionele ervaring en is de kwaliteit van mijn fotografie constant en van een hoog niveau. Ik heb inmiddels zoveel meegemaakt dat ik de ervaring heb om onder vrijwel alle omstandigheden te kunnen fotograferen. Mijn technische en commerciële achtergrond en mijn opleiding bij de Fotoacademie komen hierbij van pas. En voor iedere shoot bereid ik mij uiteraard goed voor.  
Fotograferen doe ik met de allerbeste Canon apparatuur. En ik werk met Apple computers en Adobe software.
Ook besteed ik relatief veel tijd aan het natraject: de digitale verwerking en bewerking. Dit wordt nog wel eens onderschat. Maar foto's hebben toch echt wel wat bewerking nodig om goed tot hun recht te komen.
Dit alles leidt tot foto’s die een hoge attentiewaarde hebben en op een positieve manier bijdragen aan de publicaties van de opdrachtgever.

Benadering:
Ik ben klantgericht, betrokken, creatief, flexibel, betrouwbaar en gedreven. Maar zeker ook persoonlijk, enthousiast en geïnteresseerd. Nieuwe mensen ontmoeten, dat vind ik écht leuk. Door mijn open en spontane benadering voelen mensen zich vrijwel altijd op hun gemak voor mijn camera.

Contact:
Vrijwel alle foto’s op deze website zijn in opdracht gemaakt. Vind je dat mijn stijl aansluit bij jouw organisatie en heb je een fotograaf nodig die met je meedenkt en kwaliteit levert? Dan ga ik heel graag voor je aan de slag. Centraal gevestigd in Utrecht, kan ik bijna heel Nederland goed bedienen. Klein of groot bedrijf: je kunt mij altijd bellen, mailen of whatsappen voor meer informatie!

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston