Willem Jan Ritman, portretfotograaf en reportagefotograaf uit Utrecht. 

Willem Jan Ritman, portretfotograaf en reportagefotograaf uit Utrecht. Wat, wie, waar:
Als professioneel fotograaf uit Zeist / Utrecht maak ik portretfoto’s en reportagefoto’s die gepubliceerd worden in jaarverslagen, personeelsbladen, tijdschriften, brochures en op websites. Ik fotografeer voor overheden, zorginstellingen, financiële instellingen, productiebedrijven, uitgevers, grafisch ontwerpers, reclamebureaus en het MKB.
Vanuit Zeist fotografeer ik als bedrijfsfotograaf niet alleen in Utrecht, maar in heel Nederland voor diverse kleine en grote opdrachtgevers (zoals Van Lanschot Bankiers, Ministerie van OCW, Ministerie van Defensie, Strukton, Rabobank, PostNL, Centric, PGGM, Actiz, NS, Vitras, Careyn, Bartimeus, SNS Bank, Wellant College, SeniorWeb, KWF, Gemeente Zeist en St. Antonius Ziekenhuis).

Stijl:
Mijn stijl van fotograferen onderscheidt zich door toepassing van (veel) onscherpte, een verrassend standpunt, een rustige achtergrond en door zorgvuldig licht- en kleurgebruik. Dit alles met oog voor detail. Vrijwel altijd gebruik ik bestaand (dag)licht, waardoor foto’s een natuurlijker uitstraling hebben. In mijn reportagefotografie leg ik het accent op spanning, emotie en betrokkenheid. Als portretfotograaf fotografeer ik mensen op een zo natuurlijk mogelijke manier.

Kwaliteit:
Het doel van een publicatie is om gelezen te worden. Door gebruik te maken van goede foto’s die gemaakt zijn door een professionele fotograaf, wordt dit doel eerder bereikt. Een goede foto trekt de aandacht en ondersteunt de publicatie. Ik lever de gewenste hoge kwaliteit. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar professionele ervaring en is de kwaliteit van mijn fotografie constant en van een hoog niveau. Ook heb ik de ervaring om onder vrijwel alle omstandigheden te kunnen fotograferen. Mijn technische en commerciële achtergrond en mijn opleiding bij de Fotoacademie komen hierbij van pas. Fotograferen doe ik met de beste Canon apparatuur en ik werk met Apple computers. Voor iedere shoot bereid ik mij uiteraard goed voor. Ook besteed ik veel tijd aan het natraject: de digitale verwerking en bewerking. Dit alles leidt tot foto’s die een hoge attentiewaarde hebben en op een positieve manier bijdragen aan de publicaties van de opdrachtgever.

Benadering:
Ik ben klantgericht, betrokken, creatief, flexibel en gedreven. Maar zeker ook persoonlijk, enthousiast en geïnteresseerd. Nieuwe mensen ontmoeten, dat vind ik écht leuk. Door mijn open en spontane benadering voelen mensen zich vrijwel altijd op hun gemak voor mijn camera, wat de kans op succes vergroot.

Contact:
Alle foto’s op deze website zijn in opdracht gemaakt. Vind je dat mijn stijl aansluit bij jouw organisatie en heb je een fotograaf nodig die professionele foto’s maakt? Dan ga ik heel graag voor je aan de slag. Centraal gevestigd in Utrecht, kan ik vrijwel heel Nederland goed bedienen. Klein of groot bedrijf: je kunt mij altijd bellenmailen of whatsappen voor meer informatie!

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston